Unja már a sípályákat? Van élet a lesikláson túl is

Fogyni hótalp

Unja már a sípályákat?

Ezek is érdekelhetnek

Van élet a lesikláson túl is Indulási oldalTóth Judit Akkor felejtse most el az alpesi sízést, és próbáljon ki három másik téli sportágat. Hótalpazás A hótalp a Föld zord, hóborította tájain már régóta alapvető közlekedési eszköz. Az elv ma is a régi, csak a dizájn lett egy kicsit modernebb, s az eszkimókon és a hegyi vadászokon kívül ma már a hétvégi túrázók is szívesen húznak hótalpat.

Forrás: Tóth Judit A hótalpazás nem bonyolult, hisz csak gyalogló mozgást kell végezni. Első alkalommal persze kell egy kis idő, míg az ember megszokja a túlméretezett talpakat és azt, hogy hótalpakkal leginkább csak előre lehet haladni, a hátrálásnak általában esés a vége.

A hótalpak segítségével az ember súlyeloszlása kedvezőbb lesz, mivel nagyobb felületen nehezedik a hóra, így kevésbé süllyed be, ezáltal pedig könnyebbé teszi a vastag hótakaróban való közlekedést.

Túratársaimmal még szikrázó napsütésben indultunk útnak, felfelé haladva aztán, ahogy a fenyők egyre fogyni hótalp lettek, úgy változott az idő is egyre barátságtalanabbá.

Nordic walking nyáron nagy melegben Bármilyen elszántak is vagyunk, van pár dolog amire érdemes odafigyelni nagy melegben való edzéskor.

A gerincre érve már csak a szél eszeveszett süvítését hallottuk, egymással csak kiabálva tudtunk szót érteni, s minden lépés komoly erőfeszítésünkbe került. A szélviharban meggörnyedt testünkkel olyanok voltunk, mint a Delta emlékezetes főcímének szereplői, az antarktiszi expedícióról szóló film képkockáin. Tapasztalt túravezetőnket követve néhány óra múlva épségben és - a nehézségek ellenére is - remek hangulatban értünk le a hegyről.

fogyni hótalp

Azóta csak Delta-túraként emlegetjük első hótalpas kiruccanásunkat, mely máig az egyik legjobb téli túraélményem maradt. Ma már számos túraszervező cég szervez hótalpas túrákat az Alpokban vagy a Tátrában.

Az egy-kétnapos túrákon hótalpakat is kölcsönözhetünk, így nagyobb anyagi beruházásra sincs szükségünk Sífutás A sífutás a skandináv országokban az egyik legnépszerűbb sportág, és fogyni hótalp csak a tévé előtt ülve rajonganak érte, de úgy szólván tömegsportnak tekinthető. Itthon jóval kevesebben rajonganak a sportágért, és még kevesebben művelik azt.

Fresh articles

A legjobb, ha előkészített pályán tudjuk gyakorolni, de mivel nálunk abból viszonylag kevés van, így megteszi egy park, futópálya vagy erdei út is. Csak hó legyen, az a lényeg.

Január A legszuperebb téli vakációötletek Kinézek az ablakomon: ragyogó napsütés, mínusz öt fok, hó persze sehol. Vannak persze szerencsések, akik síelnek, boboznak valahol, vagy nagyokat sétálnak az erdőben, ahol kristálytiszta a levegő, és ropog a hó a lépteik alatt. Lássuk csak, hová utazhatnánkhol kalandozhatnánk, mit próbálhatnánk ki, ha az idő- és pénzhiány nem állná utunkat! Túrázás Szlovéniában hótalpakon A különleges kirándulás a Júliai-Alpok Európa egyik legszebb tája vidékén, a Bledi-tó körül, a Triglav-hegység legmagasabb pontján, mészkőcsúcsok között, mély szurdokokban zajlik, hogy aztán lélegzetelállító éjszakai expedícióval fejeződjön be a Bogatin fennsíkon.

Persze, aki komolyabban szeretne a sífutással foglalkozni, az jó, ha szakembertől tanulja meg az alapokat. Budapesten például a Normafánál van rendszeres oktatás.

fogyni hótalp

Nemcsak hóban, de már ősszel is. A sport alapjait ugyanis lécek nélkül az avarban is el lehet sajátítani. De a legjobb, ha az ember elmegy a környező országok valamelyikébe egy sífutótáborba, ahol egy héten át csak erre tud koncentrálni, és azon sem kell izgulni, lesz-e elég hó hétvégére.

Related Content

Forrás: AFP Fogyni hótalp először inkább érdemes bérelni a felszerelést, és amikor már megtanultuk az alapokat, ráéreztünk a sport ízére, kipróbáltuk, mind a klasszikus, mind a szabad stílust, akkor vegyük meg a számunkra minden szempontból legmegfelelőbb felszerelést. Itthon többek között Budapesten, a Normafánál, a Mátrában, a Galyatető-biatlon centrumban, a Bükkben, Bánkúton vagy a Bakonyban, Eplényben próbálhatjuk ki a sífutást kijelölt és nyommal ellátott pályán.

Túrasí Aki nem tud elszakadni a lesiklástól, de unja már a kiépített pályákat és a tömeget, stabil sítudása van, félelemérzete viszont nincs, annak telitalálat lehet a túrasízés. Nem árt a jó kondíció, mert itt nincsenek síliftek, saját erőből kell feljutni a hegyre, lefelé pedig szűz hóban kell siklani.

Unja már a sípályákat? Van élet a lesikláson túl is

A túralécek néhány dologban eltérnek a pályalécektől. Kialakításuknál fontos szempont, hogy jó lehessen velük siklani, de felfelé is lehessen velük haladni.

  • Téli edzések - hogyan lehet kalóriát égetni, amikor hideg
  • Hogyan kell edzeni hogy gyorsan fogyjon
  • A sífutás technikája könnyen elsajátítható.
  • Fogyás hua hin
  • A legjobb téli sportok, amik segítenek fogyni is Vous
  • Shu qi fogyás
  • Egyszerűbb, mint gondolnád!
  • Fogyókúrás teát fogyni

Mivel nem kijelölt pályán használják, fontos az is, hogy strapabíróak legyenek, ha véletlenül kövekre, jeges felszínre téved az ember. Felfelé menetben egy ún.

fogyni hótalp

Épp ezért aki túrasízésre adja a fejét, mindenképpen menjen el először egy táborba vagy tanfolyamra, ahol mindezeket az ismereteket elsajátíthatja. A szomszédos országok túrasí célpontjain túl, elegendő hó esetén, a hazai hegységekben- például a Börzsönyben, Mátrában vagy a Bükkben- is fogyni hótalp alkalmas terepeket találni.